Naše děvčata mezi nejlepšími žákyněmi župních závodů v atletice

V neděli 22. dubna se konal tradiční atletický víceboj v rámci třídenního župního Přeboru ČOS ve sportovní všestrannosti. Narozdíl od přechozích let se letošní závody konaly na Stadionu mládeže v Praze Na Kotlářce a oproti předchozím dvěma velmi chladným ročníkům panovalo tentokrát po celou neděli jasné, prakticky letní počasí. Díky tomu si mohlo našich sedm závodnic, které závodily ve dvou věkových ketegoriíích, užít spolu s rodiči všechny disciplíny - sprint, skok do dálky, hod a dlouhý běh - bez drkotání zubů. 

Ani letos jsme sice ze stadiónu nepřivezli přímo mediale, ale nejlepší z našich závodnic skončila hned pod stupni vítězů a náš oddíl získal také několik míst v první patnáctce hodnocení kategorie Žákyně I. Ta byla tradičně velmi silně obsazena 38 závodnicemi z naší župy Scheinerovy.  V této konkurenci se děvčata umístila následovně: 

  • 4. místo - Markéta Vlasáková 
  • 10. místo - Kristýna Štolcová 
  • 12. místo - Marie Jarošová
  • 13. místo - Nikola Jindrová
  • 29. místo - Hana Štochlová
  • 32. místo - Lucie Jarošová

Všechny naše dívky bojovaly statečně o metry i vteřiny, zlepšily si velmi výrazně svá umístění z loňských závodů a zaslouží si poděkování za vzornou reprezentaci Zbraslavi i Sokola. Ve starší kategorii Žákyně II. nás zastupovala jedna závodnice – Anna Miková – která vybojoval osmnácté místo z 25 závodnic v naší župě.

Všem našim sokolkám děkujeme za nasazení a bojovnost a jejich rodičům za dobrou náladu a vytrvalé povzbuzování. Doufáme, že si atletické úspěchy svých ratolestí užili stejně jako my.

[ Tabulka s celkovými výsledky ] :: [Odkaz na fotogalerii]

za odbor všestrannosti 

Olga Vlasáková, Otakar Vlasák

Kontakty

Poděkování

Na činnost  TJ Sokol Zbraslav přispívají a na rekonstrukci víceúčelového sálu PARKET se podíleli:

Národní sportovní agentura, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Hlavní město Praha a Městská část Praha-Zbraslav.

            

 

Partneři vybavení sálu