Taneční přebor ČOS o Zbraslavskou loutku letos s rekordní účastí

19. ročník tradiční zbraslavské soutěže ve společenském tanci, který se odehrál v neděli 21.10. nás letos všechny překvapil svými rekordy! Do zbraslavské sokolovny se sjelo 172 párů z celé České republiky, aby si zasoutěžily celkem v 17 kategoriích podle věku a výkonnostní třídy. A jelikož KAT Zbraslav v poslední době velmi posílil trenérské aktivity,bylo to znát i na výsledcích párů z domácího klubu - téměř v každé kategorii stál někdo z našich párů na stupních vítězů.
Soulěž začala brzy ráno v 8.45. Celé dopoledne zápolily dčlské páry a junioři ve dvou výkonnostních a dvou věkových kategoriích, odpoledne proběhly soutěže dospělých párů. Nejmenší děti z domácího klubu KAT Zbraslav (děti do 10 let) měly vlastní soutěž a rázem si získaly srdce všech diváků v sále zaplněném do posledního místa. Jasným vítězem mezi mladšími dětmi do 10 let se stal Marek Kopáček a Anetka Krasová. Do zbraslavksé sokolovny se sjelo 172 tanečních párů!
Některé děti se však letos již zapojily i do následné postupové celostátní soutěže, kde vůbec nezůstaly pozadu! Marek s Anetkou se probojovali až do finále kategorie Děti II, tedy dětí do 14 let, a přestože je oběma teprve 8 let, skončili na krásném 7. místě! I v juniorské kategorii se domácím párům dařilo - Lukáš Lhoták s Karolínou Klementovou získali zlatou medaili ve standardních tancích v kategorii Junior I a mezi staršími dětmi kategorie Junior II medaili stříbrnou. V latinsko-amerických tancích si zlato zase vytančil domácí Jakub Mach a Berenika Hálová.
I mezi dospělými domácí páry KAT excelovaly - v kategorii D LAT jednoznačně zvítězil domácí Tomáš Koválik s Terezou Šárovcovou a ve třídě C STT získal stříbro Jakub Landovskv s Kateřinou Růžičkovou. V kategorii nejvyšší B STT vybojoval pro klub zlato pár Jiří Marek a Hana Schulzová.
Jelikož byl letošní ročník opet i přeborem České obce sokolské, byli v každé kategorii vyhlášení tzv. přeborníci ČOS mezi páry ze sokolských oddílů po celé republice. Hlavním partnerem soutěže byla Městská část Praha - Zbraslav, Magistrát hl. m. Prahy a Česká obec sokolská, kterým patří velké poděkování za podporu. Dále děkujeme i sponzorům - společnosti ČEZ a paní Mileně Svobodové - za věcné cenv do soutěže.

Text: Lenka Šeráková

Kontakty

Poděkování

Na činnost  TJ Sokol Zbraslav přispívají a na rekonstrukci víceúčelového sálu PARKET se podíleli:

Národní sportovní agentura, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Hlavní město Praha a Městská část Praha-Zbraslav.

            

 

Partneři vybavení sálu