Oddíl lakrosu už není jen dětským oddílem

Lakros se začal hrát na Zbraslavi nově od září roku 2013 a od té doby se již rozrostl na současnou základnu téměř 35 dětí ve věku 5 – 12 let. Naši malí i větší svěřenci trénují nyní 2x týdně a účastní se pravidelně ligových zápasů. Náplní našich tréninků není pouze práce s lakroskou a nácvik herních situací, ale také všeobecný pohybový rozvoj s přesahem do dalších sportovních disciplín, týmová spolupráce a v neposlední řadě zásady fair play a pozitivní motivace. Na konci loňského roku jsme pro všechny hráče uspořádali mikulášský víkend s přespáním v místní sokolovně a na léto v současné době usilovně připravujeme týdenní soustředění.
 
Ligová sezóna interkrosu 2015/2016 je v plném proudu a v její polovině si týmy Sokola Zbraslav vedou velmi dobře - v lize do 9 let jsou naši hráči prozatím na 4. místě z celkem 6 týmů. V ligové soutěži do 11 let má Sokol Zbraslav dva celky, přičemž jeden je na 2. místě a ten druhý statečně obsazuje poslední 8. místo. Nyní se starší kategorie hráčů pouští s vervou do nové disciplíny - boxlakrosu, což je oproti interkrosu kontaktní forma tohoto indiánského sportu. 
 
Zájem rodičů o lakros nás inspiroval k novince v letošní sezóně - po účasti na turnaji na konci loňského roku, začínáme trénovat také oddíl rodičů, jehož jádro tvoří právě nadšení rodinní příslušníci našich dětských hráčů. Zatím s tréninkem začínáme v lehce improvizovaných podmínkách, ale zápal a nadšení nám rozhodně nechybí !
 
 
Nemalé díky patří všem našim trenérům, kteří se oddílu věnují!
 
Anna Dočkalová
Lenka Dočkalová
Jiří Obraz
Jiří Feik
Vladimír Beran
 
 

Kontakty

Poděkování

Na činnost  TJ Sokol Zbraslav přispívají a na rekonstrukci víceúčelového sálu PARKET se podíleli:

Národní sportovní agentura, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Hlavní město Praha a Městská část Praha-Zbraslav.

            

 

Partneři vybavení sálu