Naše žákyně opět na župním přeboru všestrannosti

Po roční přestávce se nám tento víkend znovu podařilo reprezentovat s několika žákyněmi Sokol Zbraslav na župním přeboru všestrannosti ČOS. Stejně jako i řadu předchozích let jsme se zúčastnili pouze nedělních atletické části,  odehrávající se v areálu ZŠ Campanus na Chodově. Plavání, gymnastika nebo šplh jsou pro nás zatím - doufejme - hudbou budoucnosti. Atletická část přeboru se tradičně skládala ze sprintu, skoku do dálky, hodu kriketovým míčkem a běhu na střední trati.

V kategorii Žákyň I za nás úspěšně závodily Tereza Janková a Barbora Kramlová, které v konkurenci 39 závodnic z naší župy obsadily celkové výborné 15. a 20. místo. (Jen pro zajímavost - pokud bychom nepočítali velmi silné týmy Radotína a Kunratic, jejichž závodnice obsadily prvních deset míst, skončily by Tereza a Barbora na 4. a 8. místě v pořadí ostatních jednot v župě.) . Potěšily nás - oproti minulým letům - slušné hody a Tereze se navíc podařilo zvítězit ve svém rozběhu na dlouhé trati, když porazila i do té doby ve skupině jasně nejlepší mladou závodnici z Velkého Oseku. Jen bude potřebat zapracovat ještě na pozornosti při závodech, aby nás už příště neohrozila diskvalifikace za křížení nejedné dráhy při sprintu :-)

V žákyních II jsme měli zastoupení hned trojnásobné - Andreu Dlouhou, Karolínu Bukovou a Kateřinu Kramlovou. Bohužel Karolína si den před závody poranila nohu, absolovala statečně sprint, skok do dálky i hody, ale do záverečného dlouhého běhu jsme se dohodli, že pro jistotu nenastoupí - proto nemohla být v celkové klasifikaci hodnocená. Kateřina a Andrea absolovovaly celý závod a skončily na 13. a 14. místě v rámci naší Scheinerovy župy.

Fotografie ze závodů jsou [zde]

Všem pěti děvčatům děkujeme za vzornou reprezentaci naší jednoty a doufáme, že se k nim na dalších závodech přidají další závodnice a také závodníci. I když bojujeme stejně jako ostatní skolové o medaile, jde nám hlavně o to, aby si děti závody vyzkoušely a zažily pocity sportovce na startu. Vítáme proto v účast každého, kdo chce závodit. Děkujeme taky našemu mladému cvičiteli Martinu Havelkovi, který celý den působil na závodech jako člen týmu pořadatelů.

PS: S jarním počasím přichází možnost potrénovat všechny atletické disciplíny víceboje i na našem venkovním hřišti - zvlášť hody a skoky. Každý z našich mladých sokolů si pak bude moci vyzkoušet svojí zdatnost na našem vlastním atletickém víceboji Sokola Zbraslav, který chystáme na červen.

Kontakty

Poděkování

Na činnost  TJ Sokol Zbraslav přispívají a na rekonstrukci víceúčelového sálu PARKET se podíleli:

Národní sportovní agentura, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Hlavní město Praha a Městská část Praha-Zbraslav.

            

 

Partneři vybavení sálu